Despre mine

Fotografia mea
Veselă, sociabilă, visătoare

miercuri, 4 aprilie 2012

Câteva monumente ( I )

Numeroase muzee jalonează orașul: Muzeul de Arte Frumoase,Casa Manuel Defalla,Casa museo de Federico Garcia Lorca,Museul San Juan de Dios. Timpul nu ne-a permis să vizităm muzee,petru că mai mult și mai mult ne doream să vedem Alhambra.
În plimbarea noastră grăbită pe străzile orașului,când pe jos,când în mașină,am văzut în trecere câteva monumente vechi pe care le voi prezenta în câteva cuvinte și imagini...

 1 .Universitatea Madraza


La Madraza (o poartă)














Madraza este o veche universitate arabă,remodelată în stilul baroc.A fost folosită și ca Primărie(Ayuntamiento
Astăzi aparține Universității granadine.A fost construită pe vremea lui Yusuf I.,cu o arhitectură splendidă.Era destinată studiilor coranice.Actualmente este utilizată pentru activități culturale și ca spațiu pentru diverse expoziții.

2. El Corral de Carbon

 El Corral de Carbon este un monument arab din secolul al X-lea.Este singura ”alhóndiga ”(casă comercială publică) din Andaluzia,conservată integral în Peninsula Iberică.Era un spațiu unde se depozitau,se vindeau și se cumpărau cereale(grano).A fost construită în timpul regatului nasarid ,înainte de 1336 tot sub Yusuf I.Tot aici erau cazați negustorii care veneau în oraș.Astăzi aici  există o agenție de turism,o librărie...Și serveste ca spațiu pentru reprezentații teatrale și concerte.

3. El Alcazar Genil


El Alcazar Genil este un palat musulman,situat lângă râul Genil,care a aparținut reginei Aisha, mama ultimului sultan al Granadei,Muhammad al XII-lea(Boabdil).Este așezat pe esplanada unde sultanul a încredințat cheile orașului după înfrângere.Se află în afara zidurilor orașului palatin Alhambra.Construit în secolul al XIII-lea sub Almohavizi,a fost înfrumusețat în epoca lui Yusuf I.
In 1922 a fost declarat monument istoric.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu