Despre mine

Fotografia mea
Veselă, sociabilă, visătoare

joi, 19 iulie 2012

Alhambra-Complexul palatin


   Frumosul oraș palatin adăpostea șase palate,două turnuri - palate de dimensiuni mari (Palatul Comarilor și Palatul Leilor) dar și alte turnuri cu destinații diferite...
Unele au dispărut,altele au rămas în ruină.Palatul lui Yusuf a fost demolat și materialele vândute.Și se spune că le întrecea în frumusețe pe toate celelalte.
  El Partal este și el un mic palat din complexul palatin Alhambra.
Este cel mai important dintre edificiile magnaților care locuiau în jurul Palatului Regal în epoca arabă .
Are decorația cea mai veche din Alhambra.A fost numit Partal(Portico)datorită celor cinci arcade care se reflectă în bazinul rectangular din fața lor.

    Yusuf I (1333-1354) a construit la Alhambra Turnul cu vârfuri (Torre de los Picos),Turnul Captivei , Turnul Cadiului , Turnul Comarilor , Poarta Dreptății și Oratoriul din palatul Partal.
    Unele din aceste turnuri sunt și ele adevărate mici palate (Qallahurra) , locuințe amenajate somptuos pentru prințese, pentru câte o favorită, sau ca un loc predilect personal al sultanului.

         Qallahurra nueva de Yusuf .
Este un spațiu încântător lăudat lăudat într-un frumos poem epigrafic aflat în sala principală.
    Dar Palatul Comarilor și Palatul Leilor sunt cele două centre de maxim interes turistic asupra cărora se fixează atenția și admirația gălăgioasă, a vizitatorilor.
    În Palatul Comarilor se află faimosul Salon al Ambasadorilor la care se ajunge traversând o mare anticameră, la fel de frumos decorată ca toate celelalte încăperi ale palatelor, numită , datorită plafonului său, Sala de la Barca...

Arc intrare Sala de la Barca


Janina:Note de călătorie ,2008
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu